Viimeisimmät artikkelit

Komediaa Rovaniemeltä

Elokuva

Miia Tervon ensimmäinen pitkä fiktioelokuva Aurora esittää Rovaniemen sellaisena kuin se on, ei matkailumainoksena. Kliseitäkin Auroraan mahtuu, mutta niitä käytetään harkiten, kirjoittaa Matti A. Kemi.

Arvostelu: Iron Sky The Coming Race

Elokuva

Kuunatsit on päihitetty, ja ydinsodan jälkeenjättämät ihmiskunnan rippeet ovat paenneet näiden entiseen tukikohtaan. Tästä alkaa toinen Iron Sky -elokuva, jonka Matti A. Kemi arvioi olevan ”progressiivinen ja fuusiomainen sinfonia”.

Kaltio – Kirja-arvio

Salaisuus Savukoskella

Kirjat6/2018

L. K. Valmu on julkaissut toisen nuorisodekkarinsa Lappilainen – Kuolema kahdeksannella luokalla. Tällä kertaa Savukosken elämää sekoittaa myös helsinkiläinen leirikouluryhmä. Marjo Jääskä arvioi teoksen.

Kaltio – Kirja-arvio

Kahden maan kirjailija

Kirjat6/2018

”Aino Kallas. Maailman sydämessä vie lukijan Suomenlahden molemmille puolin ja näyttää Kallaksen kirjallisen tuotannon juuria rikkaasta kulttuuriperinnöstä ammentaen.” Silja Vuorikurun elämäkertateoksen arvioi Risto Kormilainen.

Kaltio – Kirja-arvio

Panoptikon meistä

Kirjat6/2018

”Teoksen lukeminen on kuin tunkeutuisi sisimpään, hetkittäin iholla tuntien ja sen pinnalla leikitellen”, Erkki Kaila kirjoittaa Anne Lukkarilan runokokoelmasta Kaikki ihosi kyyneleet.

Kaltio – Kirja-arvio

Lannistumaton mimmitrio

Kirjat6/2018

”The Bang Bangsien edesottamuksista olisikin hyvät edellytykset pitkäksi elokuvaksi tai lyhyemmäksi sarjaksi.” Emmi Valveen sarjakuvan ruutupotentiaaliseksi kritikoi Kaltion sarjakuvataiteilija Aapo Kukko.

Kaltio – Kirja-arvio

Kulttiartistin kirjallinen muotokuva

Kirjat6/2018

Kaltiossa 4-5/2010 jututettiin vastikään viisikymppiseksi ehtinyttä Läjä Äijälää. 60-vuotissyntymäpäivää juhlistamaan vuosisadan lappilaiseksi äänestetystä hardcore-laulajasta ja sarjakuvantekijästä täytyi tehdä toki kokonainen kirja, jonka Marjo Jääskä nyt arvioi Kaltioon.

Revon unia

Kannessa6/2018

Päätoimittaja valikoi tällä kertaa joulunumeron kansiteoksen Oulun taiteilijaseura -63 ry:n taidelainaamo ja -myymälä ARTon valikoimista. Marraskuisena iltapäivänä eniten silmää miellytti taidegraafikko Maria Markuksen puupiirros ”Revon unia” (2015).

Selaa lisää artikkeleita

Viimeksi ilmestyneet numerot

Lehtiarkisto