Viimeisimmät artikkelit

Arvostelu: Iron Sky The Coming Race

Elokuva

Kuunatsit on päihitetty, ja ydinsodan jälkeenjättämät ihmiskunnan rippeet ovat paenneet näiden entiseen tukikohtaan. Tästä alkaa toinen Iron Sky -elokuva, jonka Matti A. Kemi arvioi olevan ”progressiivinen ja fuusiomainen sinfonia”.

Kaltio – Kirja-arvio

Salaisuus Savukoskella

Kirjat6/2018

L. K. Valmu on julkaissut toisen nuorisodekkarinsa Lappilainen – Kuolema kahdeksannella luokalla. Tällä kertaa Savukosken elämää sekoittaa myös helsinkiläinen leirikouluryhmä. Marjo Jääskä arvioi teoksen.

Kaltio – Kirja-arvio

Kahden maan kirjailija

Kirjat6/2018

”Aino Kallas. Maailman sydämessä vie lukijan Suomenlahden molemmille puolin ja näyttää Kallaksen kirjallisen tuotannon juuria rikkaasta kulttuuriperinnöstä ammentaen.” Silja Vuorikurun elämäkertateoksen arvioi Risto Kormilainen.

Kaltio – Kirja-arvio

Panoptikon meistä

Kirjat6/2018

”Teoksen lukeminen on kuin tunkeutuisi sisimpään, hetkittäin iholla tuntien ja sen pinnalla leikitellen”, Erkki Kaila kirjoittaa Anne Lukkarilan runokokoelmasta Kaikki ihosi kyyneleet.

Kaltio – Kirja-arvio

Lannistumaton mimmitrio

Kirjat6/2018

”The Bang Bangsien edesottamuksista olisikin hyvät edellytykset pitkäksi elokuvaksi tai lyhyemmäksi sarjaksi.” Emmi Valveen sarjakuvan ruutupotentiaaliseksi kritikoi Kaltion sarjakuvataiteilija Aapo Kukko.

Kaltio – Kirja-arvio

Kulttiartistin kirjallinen muotokuva

Kirjat6/2018

Kaltiossa 4-5/2010 jututettiin vastikään viisikymppiseksi ehtinyttä Läjä Äijälää. 60-vuotissyntymäpäivää juhlistamaan vuosisadan lappilaiseksi äänestetystä hardcore-laulajasta ja sarjakuvantekijästä täytyi tehdä toki kokonainen kirja, jonka Marjo Jääskä nyt arvioi Kaltioon.

Revon unia

Kannessa6/2018

Päätoimittaja valikoi tällä kertaa joulunumeron kansiteoksen Oulun taiteilijaseura -63 ry:n taidelainaamo ja -myymälä ARTon valikoimista. Marraskuisena iltapäivänä eniten silmää miellytti taidegraafikko Maria Markuksen puupiirros ”Revon unia” (2015).

Kaltio – Pääkirjoitus

Mitä aika on

Pääkirjoitus6/2018

Postmodernin teoreetikot sanoivat länsimaisen aikakäsityksen muuttuneen tai kadonneen kokonaan. Menneisyydestä tulevaisuutta kohti liikkumisen sijasta elämämme on yhtä suurta Hetkeä, kun […]

Selaa lisää artikkeleita

Viimeksi ilmestyneet numerot

Lehtiarkisto