Composition 260419

Kannessa4/2019

Kansitaiteilijamme on tällä kertaa rovaniemeläinen Tuomas Korkalo, jonka yksityisnäyttely Kemin taidemuseossa on siirtynyt remontin takia kuukaudella. Avajaisia juhlittaneen torstaina 12.9.

Rovaniemellä syntynyt, asuva ja työskentelevä Tuomas Korkalo valmistui kuvataiteilijaksi Imatran taidekoulusta vuonna 2008. Korkalo tekee taidetta monin tavoin, piirtämällä ja maalaamalla, rakentamalla installaatioita tai ympäristötaiteen menetelmin.

”Pohdin taiteessani usein värin ja valon ominaisuuksia tilassa, sekä kuvataiteen teorian matemaattisia lainalaisuuksia suhteessa taiteen kaoottisen maailmaan.”

Korkalo kertoo uusimpien teostensa lähtökohtien periytyvän Venäjän avantgarde-ajan maalauksista ja veistoksista. Bauhausin koulukunnan estetiikasta Korkalon erottaa vesivärinkaltaisten tekniikoiden käyttö: teoksiin tulee näin myös keventävä ulottuvuus. Geometriset ja värikkäät asetelmat toimivat itsellisesti luoden muodon ja symmetrian puhtaudesta kehittyvää turvallisuuden tunnetta.

Yksilötyöskentelyn ohella Korkalo tekee taidetta myös erilaisissa ryhmissä. Hän on muun muassa ollut perustamassa Pellon Orankiharjun vuosittaista Oranki Art -ympäristötaidetapahtumaa vuonna 2001 ja järjestelyissä mukana siitä lähtien.

Korkalon teoksia on muun muassa Jenny ja Antti Wihurin rahaston taidekokoelmassa Rovaniemen taidemuseolla, Aineen taidemuseolla, Pärnun nykytaiteen museon kokoelmissa sekä Karjalan tasavallan taidemuseolla Petroskoissa. Hän on Taidemaalariliiton ja Lapin taiteilijaseuran jäsen.PJH

Tuomas Korkalo Kemin taidemuseossa (Marina Takalon katu 3) 13.9.–10.11.

Kommentit